Huultenrajaus ja huulipuna

Taulullakin on kehykset, joten huulilla on rajaukset. Huultenrajaus estää huulipunaa karkailemasta juonteisiin ja piirtää huulille selkeät, mutta pehmeät rajat. Jos olet saanut synnyinlahjana selkeä piirteiset huulet eikä juonteita vielä ole, voit käyttää huulipunaa ilman rajausta. Useimmissa tapauksissa rajaus kuitenkin suositellaan vaikka selkeitä juonteita ei vielä olisikaan. Huultenrajauksen ja huulipunan pysyvyyden kannalta huulet tulee pohjustaa meikkivoiteella ja puuterilla ennen meikkausta. Häämeikkiä varten aloita huulirasvan käyttö avoissa, viimeistään pari yötä ennen h-hetkeä ala käytää huulirasvaa öisin, jolloin rasvalla on paras aika imeytyä ja tehdä huulista silkin pehmeät.

Huultenrajauskynän sävy tulisi olla samansävyinen tai astetta tummepi kuin huulipuna. Vaikka huultenrajauksella voidaan muokata huulien omia muotoja, esim piirtää suurempi tai tasapainoisempi amorinkaari, tulee huulten rajauksen mukailla oman huulen kaarta vaikka huulet piirrettäisiinkin yli omien huulten rajoista. Aloita huultenrajaus amorinkaaresta kevyesti pienenpientä katkoviivaa piirtäen molempiin ulkonurkkiin edeten. Lopuksi piirrä huulen alakaari ja pehmennä huulten rajaus huulipunasiveltimellä. On tärkeätä käydä rajaus läpi huulipunasiveltimellä ja levittää huulipuna myös rajauksen päälle, jotta lopputulos on aukottoman pehmeä. Huulipunaa levitettäessä on syytä myös "maalata huulet yhteen", eli avata suuta kevyesti, jotta huulet saadaan rajattua kauttaaltaan.

Huulipunan värin valinnalla voidaan vaikuttaa haluttuun lopputulokseen oleellisesti. Kolmiuloitteinen vaikutelma huuliin saadaan, kun huulipunaa levitetään voimakkaammin ulkonurkkiin ja vaaleaa huulipunaa tai kiiltoa lisätään huulten keskiosaan. Myös amorinkaarta voidaan korostaa piirtämällä valkoisella meikkikynällä tai valokynällä amorinkaaren ulkopuoleset rajat. Vaaleat huulipuna sävyt suurentavat huulia kun taas tummat pienentävät niitä. Mikäli ihon kunto on huono tai kärsii voimakkaasta aknesta, voidaan kirkkaan oranssilla ja hyvin kiiltävällä huulipunalla kiinnittää katse huuliin, pois huonosta ihosta. Tämä toimii todella hyvin. Keltaiset hampaat korostuvat ruskeista tai keltapohjaisista huulipunista, joten valitse kylmä punapohjainen tai pinkki sävy. Voit valita huulipuniksi kolme perussävyä (esim. yksi vaalea, yksi tumma, yksi helmiäinen tms.) joita sekoittelemalla saat monta uutta sävyä!