Vinkkejä hiuskorun valintaan

Kuva BelAire BridalPinni on kaunis ja monikäyttöinen hiuskoru
Hiuskoristeissa erillaiset korukammat ja koristepinnit sekä sulkakoristeet (fascionators) ja hiuskukat ovat nykyään hyvin suosittuja. Ne ovat helppo, moderni ja tyylikäs vaihtoehto lisäämään kauneutta ja säihkettä häätyyliin. Valikoima alkaa Suomessakin olemaan jo laaja, joten kun väriteema ja kampauksen tyyli alkaa olla hahmottunut voit valita halutun hiuskoristeen. Tai aloita täysin päinvastoin ja valitse mieleinen hiuskoru ja rakenna kampaustyyli tämän ympärille.

Hiuskoru ei saa olla liian suuri
Hiuskoruissa on hyvä muistaa, että usein pieni on kaunista. Liian iso hiuskoriste vie turhaa huomiota pois kasvoista, vaikka alunperin hiuskoristeen tarkoitus nimenomaan on tuoda esille morsiamen kasvot ja kampaus. Hiuskoruista korukammat sopivat usein perinteisen nutturakampauksen koristeeksi tai jos hiukset ovat osaksi auki tai kiinni, sopivat ne hyvin kampauksen sivulle tai taakse. Hiuskorukampa on käytössä monipuolinen ja sopii yleensä kaikkiin juhlatilaisuuksiin myös jatkossa. Hiuskoruja valmistetaan koneellisesti ja käsin. Käsityönä valmistetut ovat hieman arvokkaampia ja materiaalina on usein käytetty aitoja helmiä (makeanveden helmet, coin pearls, mother of pearls) sekä swarovskikristallit, strassit ja tekojalokivat. Hyvän ja laadukkaan hiuskorukamman tunnistaa hinnan lisäksi myös siitä miten se on punottu, eli se kestää käyttöä vaikkapa tyttärentyttärelle :)

Sulkakoristeet kampauksessa ovat kauniit ja muodikkaat
Hiuspinnit sopivat myös monenlaisiin kampauksiin, mutta ainakin osan hiuksista on oltava kiinni jotta pinni pysyy paikallaan. Pinnejä voi oman maun mukaan käyttää kampauksessa yhtä tai useita. Käsintehty korupinni on myös monivuotinen ystävä, kun on aika laittaa hiukset juhlatilaisuutta varten. Hiuskukat ovat muodikkaat ja modernit kampauskoristeet. Niitä valmistetaan useista erimateriaaleista ja kankaista kuten chiffongista, organzasta ja silkistä. Usein hääkoruina käytettävät hiuskukat ovat arvokkaampi, laadukkaampia ja koristeellisempia sekä näyttävät aidolta. Hiuskukka sopii hyvin yhdistettäväksi hunnun kanssa.Hiuskorun asettelu on vaikuttaa lopputulokseen dramaattinen vaikutelma syntyy tiaran tai hiuskorun asettelusta korkean kampauksen eteen ns. kruunualueelle. Hiuskorun, esimerkiksi korukamman tai kukan asettaminen kampaukseen korvan taakse, antaa hienostuneen ja elegantin vaikutelman. Hiuskorun asettaminen kampauksen taakse on myös elegantti ja salaperäinen vaihtoehto joka kertoo että yksityiskohdat on suunniteltu huolella. Muodikas morsian puolestaan käyttää hiuskorua kampauksen sivulla toispuoleisesti luodakseen epäsymmetrisen ja trendikkään vaikutelman. Tähän sopivat hyvin korukammat, pinnit, sulat ja hiuskukat. Sekoittele ja yhdistele hiuskoruja ja asusteita ja luo oma persoonallinen trendisi!  

Lisää ihania hiuskoruja, hiuskukkia, kampaussulkia, birdcage huntuja, upeita pinnejä ja ideoita kampauksiin ja meikkeihin löydät