Vinkkejä Tiaran valintaan


Tiara on elegantti ja klassinen vaihtoehto hiuskoristeeksi. Tiara on perinteisesti ollut morsiamen kruunu ja viimeistellyt hääkampauksen. Tiara symbolisoi edelleen glamouria ja arvostusta. Tiara vaihtoehtoja
on tänäpäivänä tarjolla runsaasta mitä erillaisimpiin tyyleihin. Tiaran kanssa käytettäväksi voidaan yhdistellä hiuskoruja ja huntu. Tiara sopii kaiken pituisille hiuksille, olipa kampaus sitten auki tai kiinni. Myös huntua voidaan käyttää yhdessä tiaran kanssa, niin että molemmat osaltaan täydentävät kampausta tai, että ne toimivat yhdessä. Huntu voi olla kiinni tiarassa. Jos kuitenkin aiot riisua hunnun seremonian jälkeen, on hyvä että tiara ja huntu ovat erikseen.  

Tiara voi olla kruunumainen, korkea tai epäsymmetrinen esimerkiksi keskeältä korkeampi, tai pantamainen.
Tiara valmistetaan useimmiten swarovski kristalleista, tekojalokivista, strasseista ja/tai helmistä. Väreinä on kulta tai hopea, mutta myös värillisiä tekojalokiviä ja strasseja käytetään yleisesti lisäämään tiaraan persoonallista säihkettä. 

SymphonyBridal


Koska tiara on usein ainutkertainen ostos, hyvä kerrata muutamia vinkkejä miten valitset oikean tiaran. Tiara voidaan valmistaa koneellisesti tai käsityönä. Usein koneellisesti valmistetut tiarat on tehty tekojalokivistä ja ne ovat säännöllisen muotoisia. Käsinvalmistetut tiarat on tehty kristalleista, strasseista ja/tai helmistä. Mieti ensin mitä koruja aiot yhdistää hääasuusi. Jos valintasi on isoäidin perintöhelmet, on hyvä valita tiara jossa on helmiä. Mikäli puku on koristeltu tekojalokivin, viimeistelee samaa materiaalia oleva tiara asun täydellisesti. Tietysti voit rikkoa sääntöä ja yhdistellä eri materiaaleja näyttävästi, silloin kannattaa kuitenkin miettiä mikä toimii ja mikä on liikaa. 


SymphonyBridal tiarat saatavana ninka.fi

Tiaran valintaan vaikuttavat kasvonmuodot sekä haluttu tyyli. Mikäli kasvonmuotosi on ovaali, voit valita minkä tahansa mallisen tai korkuisen tiaran tahdot. Jos taas kasvot ovat pyöreähköt, hieman korkeammalla tiaralla (vähintään 5cm korkea, tai korkeampi) saadaan pidempää ja kapeampaa vaikutelmaa kasvoille. Hyödynnä siis muodoltaa keskeltä korkeampaa tiaraa, erityisesti jos kasvonmuoto on sydämenmallinen. Kapeille ja pitkille kasvoille voidaan käyttää leveätä tai toispuoleista tiarapantaa sekä hiuspantaa. Suosi tiaroita jotka ovat matalia, korkeintaan 2-4cm korkeita.

Belair Bridal


Tiarapanta on ylellisempi versio arkipäivän hiuspannasta. Usein tiarapanta on hyvin koristeellinen helmin ja strassein tai kristallein koristeltu. Tiarakammat ovat usein hyvin monikäyttöisiä, niitä voi käyttää kampauksessa tiaramaisesti tai perinteisesti pantana tai muutoin koristamaan kampausta sen rakenteen mukaisesti. Tiarapannat sopivat erinomaisesti lyhythiuksiselle morsiamelle. Myös jos aiot pitää pitkät hiukset auki hääkampauksessa, esimerkiksi runsaina kiharoina, tiarapanta on loistava tapa pitää hiukset pois kasvoilta vaikka olisi hieman tuulisempikin päivä.
Satiiniset hiusnauhat ovat romanttinen ja kaunis vaihtoehto heille, jotka eivät halua perinteistä
tiaraa tai tiarapantaa. Hiusnauhat ovat myös miellyttäviä käyttää ja helppo yhdistellä muihin asusteihin ja koruihin. Hiusnauhan ornamentista riippuen tyyli voi olla hyvin moderni tai vintage look.

Upeat satiininauhat www.ninka.fi
Muista myös tiara pienelle morsiusneidolle ja tee hänenkin päivästään prinsessapäivä. Tiaraa voi käyttää myös
vanhojentanssien asusteena tai oikein erityisillä syntymäpäiväjuhlilla,
kuten 15 tai 16 vuotisjuhlilla ja polttareissa.

Nina/Ninkahääasusteet, häät