Muodonmuutosta

Neljän pienen lapsen äidillä ei useinkaan ole kovin paljoa vapaa-ajan ongelmia. Varsinkaan jos kolme neljästä on alle kolme vuotiaita! Päivän tarkoitus oli uudistaa ja muodistaa ilmettä uudella hiustyylillä.
Asiakkaalla on aiemmin ollut saman pituinen kampaus, joten hänellä oli selvä kuva siitä mitä hän haluaa ja mitä ei. Tilaus oli siis hieman eteenpäin pitenevä leikkaus jossa porrastus takana eikä saa kerrostaa päältä paljoa, koska hius lyhyenä kihartuu voimakkaasti. Ei kun töihin siis.Työn ensimmäinen välivaihe oli pituuden ja massan poistaminen, eli ensin pesu hiuspohjaa hankaamatta, koska vielä oli värjäysvaihe edessä. Muotoonleikkaus, kevyt eteenpäin pitenevä porrastus takana (eli kaikki hiukset on leikattu samassa pisteessä keskellä muodon aikaansaamiseksi). Siirrytään värjäykseen jossa käytettiin kahta eri värisekoitusta 3% hapetteella tyvessä 4-0 + 2-0 ja latvassa 4-0 +4-77. Pohjalla oleita raitoja ei peitetty vaan annettiin värin näissä kohdin tulla hieman kuultavampana mikä luo elävyyttä lopputulokseen.
Värjäyksen jälkeen leikkauslinjat tarkistettiin, leikattiin vinolinjainen otsatukka sekä kevennettiin leikkausta voimakkaasti latvasta. Alaspäin pitenevää kerrostusta tehtiin leikkaamalla kaikki hiukset kahdessa pisteessä ylhäällä. Ja sitten kevennettiin vielä lisää...(asiakkaan hiukset ovat todella paksut!).


Lopputuloksessa mielestäni parasta on että kampaus toimii sekä suorana että kiharana. Suoristettuna muoto on kaunis ja kiharana pinnanrakenne raflaava ja hauska, joten jos ei ehdi hiuksiaan aina laittaa se ei tässä mallissa haittaa. Erittäin hyvä malli siis kiireiselle perheenäidille :)

Hyvää viikonloppua!