talvimeikki

Utuisen romattinen ja satumainen talvityyli


Talvimorsiamen meikissä tärkeäksi nousee ihonhoito ja siihen soveltuvat tuotteet. Talvella iho yleensä kuivuu voimakkaasti ja tämä saattaa vaikuttaa kaikkein eniten meikin lopputulokseen. Aloita ihon kosteutus hyvissä ajoin viimeistään noin kuukautta ennen h-hetkeä. Jotta kosteusvoide imeytyy ihoon hyvin on hyvä tehdä myös viikottainen kevyt kuorinta. Herkälle ja kuivalle iholle voidaan tehdä kuoriva naamio jottei turhaan rasiteta ihoa kuorinnan rakeilla varsinkin jos ihossa on couperosaa.

Itse varsinaiseen häämeikkiin liittyviin seikkoihin

Mikäli hääpäivänä on edes puolisen tuntia pakkasessa, esim ulkokuvaus yms. tulee kosteusvoiteen meikin alla olla tarpeeksi paksu että se on ihoa suojaava mutta kevyt koostumukseltaan, jotta se on imeytynyt ihoon kunnolla ennen meikkausta. Näin meikki pysyy hyvänä koko päivän iltaan saakka.

Mikäli iho on hyvin kuiva voit meikkivoiteen ja irtopuuterin asemasta käyttää hieman mattaista meikkivoidetta joka vaatii vain kevyen puuteroinnin jos lainkaan. Päivittäisessä käytössähän tälläinen meikkivoide olisi kuivaihoiselle huono vaihtoehto koska se saattaa kuivattaa entisestään, mutta juhlameikkiin oikein hyvä vaihtoehto puuteroinnille. Mineraalipuuteri ei ole paras vaihtoehto kuivalle iholle jos on pitkiä aikoja pakkasessa, se saattaa tehdä kuivan ihon pinnasta epäsiistin näköisen. Meikkituotteiden valinnassa huomioi että vaseliini ja silikonipohjaiset tuotteet toimivat paremmin kylmässä kuin voimakkaasti vesipohjaiset tuotteet, jotka voivat reagoida lämpötilan muutoksiin. Tämä ei tarkoita vedettömän voiteen käyttämistä pohjatuotteena mutta tuotteen koostumusvalintoihin se vaikuttaa esim huulipunan valinnassa yms. Tietenkään häämeikkiin ei käytetä mitään paksuja vahamaisia tuotteita olipa vuoden aika mikä tahansa.

Meikkipohjan sävyssä voidaan suosia hieman kellertävään taittavaa sävyä koska talvella valo on hieman sinertävä. Kellertävä sävy myös taittaa iholta punakkuutta jota pakkanen helposti aiheuttaa. Talvella ihon sävy on kuitenkin vaaleimmillaan, joten on syytä valita meikkipohjan sävy joka lähinnä ihon omaa sävyä. Meikkipohja myös suojaa ihoa talvella, joten siinä on hyvä syy meikata arkisinkin!

moderni ja raikas meikki

Käytä häämeikissä vedenkestäviä meikkituotteita, kuten vedenkestävä ripsiväri, rajaus, huulipuna. Huulikiillon tilalla käytä huulipunaa se suojaa huulia paremmin samalla.

Talvimeikissä suositaan yleensä klassista meikkiä, samettisia sävyjä joissa on syvyys/tummuus kontrasti. Värejä kuten valkoinen, musta, harmaa, luumu, oliivin vihreä luomivärinä, mausteena kulta ja hopea vaikkapa häivytyksessä tai rajauksessa. Helmiäiset sävyt sopivat hyvin talviseen silmämeikkiin. Raikkaat marjaiset sävyt poskille ja huulille tekevät kokonaisilmeestä puhtaan ja raikkaan. Pinkkejä ja kirkkaita punaisia sävyjä on hyvä välttää jos iho on punakkuuteen taipuvainen, ne saavat ihon näyttämään vain punaisemmalta.

Koska iho saattaa talvella reagoida lämpötilamuutoksiin nopeasti ja koemeikki kannattaa tehdä vasta aika lähellä itse tapahtumaa jolloin ihon kuntoon nähden osataan varautua oikeanlaisilla tuotteilla.

Ihania talvihäitä kaikille tulevan talven morsiamille!
Nina/Ninkahäämeikki