Värejä ja rajauksia

Ruskeasilmäiselle sopivat kaikki värit luomivärinä. Vihreät ja siniset silmät korostuvat vastaväreillä vaikkapa käyttämällä violetin tai kanervan sävyjä ja harmonisoituvat vihreillä, sinisillä ja harmailla. Myös pronssisävyt sopivat häämeikkiin hyvin. Pronssin sävyjä löytyy hyvin lämpimiä sekä myös kylmiä harmaaseen vivahtavia sävyjä jotka puolestaan sopivat hyvin vaaleille henkilöille.

Oikeanpuoleisessa mielestäni todella kaunis huulipuna sävy joka raikastaa meikin ihanasti. Joskus voimakas silmämeikki kaipaa seurakseen voimakkaan huulipunan vaikka usein neuvotaan korostamaan joko silmiä tai huulia. Kyse on kuitenkin henkilön omasta tummuudesta ja värien siedosta eli mitä tummempi henkilö sen voimakkaammat voivat olla sekä silmämeikki että huulimeikki. Vaalean kannattaa miettiä kumpaa haluaa korostaa, silmiä vai huulia muuten lopputulos on helposti kovannäköinen.

Miran meikissä olen käyttänyt intensiteettina ruskeaa luomiväriä jossa on mukana kultaa sekä ruskeaa jossa on hieman kanervan vivahde. Samalla luomivärillä on tehty myös alarajaus voimakkaasti häivyttäen kevyen smokey eyes efektin aikainsaamiseksi.


Kuva Johanna Hietanen, Meikki ja asusteet Ninka
Puku Pukuni, Malli Mira Salo

Kuva Johanna Hietanen, Meikki ja asusteet Ninka
Puku Pukuni, Malli Mira Salo
Molemmat julkkiskuvat hakusanalla redcarpet makeup


Punatukkaisen meikissä on käytetty vastavärinä kevyesti sinistä joka tuo henkilön omat sävyt hehkumaan vielä voimakkaammin esille, nam! Myös häämeikissä voidaan käyttää väriä rajauksissa. nämä harmonisoivat värimaailmaa tai tuovat kontrastina esille sitä voimakkaammin esim. turkoosi/sininen punaista tai kulta/hopea vaaleaa oman mieltymyksen mukaan. Tälläinen rajaus voidaan käyttää ohuelti mustan tai ruskean rajauksen päälle ns. kaksoisrajauksena. Tummempi perusrajaus alla lisää silmämeikin intensiteettia ja värillinen rajaus tekee meikistä modernin ja persoonallisen.


kuva Grimas


Meikin tekeminen kannattaakin aloittaa tekemällä ensin perusrajaukset mustalla tai ruskealla. Tämän jälkeen tehdään muu silmämeikki. Etu näin toimiessa on että rajauksista tulee pehmeämmän näköiset. Tärkeintä on että rajaus tulee aivan ripsen tyveen, joten luomea voidaan kevyesti nostaa silmän ollessa kiinni. Rajausta voidaan vielä vahvistaa ja viimeistellä esim. irtoripsitupsujen laiton jälkeen.
Irtoripsitupsut ovat erittäin hyvät häämeikissä, sillä ne eivät tunnu miltään ja ovat vaivattomat käyttää ja poistaa. Irtoripsinauhaa en suosi sillä jos se jää liian pitkäksi sen pysyvyys saattaa olla heikko ja häiritä ei toivotusti vaikkei irti lähtisikään.

Ennen irtoripsitupsujen kiinnittämistä taivuta ripset, levitä vedenkestävä maskara ja asettele ripset yksitellen pinsettejä apuna käyttäen ulkonurkasta kohti sisänurkkaa. Käytää kahta pituutta, yleensä medium ja short riittävät jo näyttävän meikin tekemiseen.

Kuva Sim

kuva Sim
Kuva Sim

Simin kuvissa oli kiva fiilis...Nina/Ninkahäämeikki, kampaukset