Suudelmankestävät huulet juhlaan

Miten saada huulipuna kestämään parhaiten? Vanha vinkki huulien pohjustamisesta meikkivoiteella ja käyttämällä runsaasti puuteri toki toimii, mutta varsinkin kuivat huulet eivät erotu edukseen tällä tavalla, sillä huulien puuteroiminen kuivattaa niitä entisestään ja saa huulipunan helposti paakkuuntumaan.
Kestohuulipunat ovat koostumukseltaan ikävän kuivia nekin eivätkä yleensä käsitä kovin runsasta sävyvalikoimaa. Huulikiillot ovat kaikkein pehmeimpiä, mutta kestoltaan suhteellisen heikkoja, joten ainakaan hääjuhliin ne eivät ole paras valinta. Huulikiilto jättää helposti tahmaisen vaikutelman kun taas kestopunat liian raskaan ja mattaisen vaikutelman meikin kokonaisuuteen kun kyseessä on häämeikki.

Paras vaihtoehto on rajata huulet vedenkestävällä huultenrajauskynällä JA värittää huulet kokonaan samalla kynällä. Tämä luo hyvin pohjan huulipunalle ja auttaa huulipunaa pysymään sekä säilyttää värin kun huulipuna hieman kuluu. Valitse huulipunaksi voidemainen huulipuna jonka levität huultenrajaussiveltimellä. Huolellisen levittämisen jälkeen paina huulet tiukasti yhteen kasvopaperiin. Tämän jälkeen punaa huulet uudelleen sivellintä käyttäen ja jälleen paina ylimääräinen puna paperiin. Näin lisäät huulipunan kestoa huomattavasti kuin jos levittäisit punan suoraan huulipunapuikosta eikä runsaskaan määrä huulipunaa paakkuunnu kuivillekaan huulille näin käytettynä.
Ennen suurta juhlaa on hyvä aloittaa huulivoiteen tai huulirasvan säännöllinen käyttö. Levitä huulirasva vaikuttamaan yöksi, jolloin sillä on eniten imeytymisaikaa. Saat palkintona säännöllisestä huulirasvan käytöstä sametin pehmeät huulet!

Häät eivät ole vain näyttävät pukujuhlat vaan morsiamen tulee näyttää itseltään parhaimmillaan, joten huulipunan sävyn valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa. Kovin voimakkaat sävyt sopivat vain harvoille ja turvallista on valita sävy joka suhteellisen luonnollinen. Voimmakkaat sävyt nimittäin korostuvat kun puku on valkoinen tai norsunluunvärinen vaalea. Huomioi tämä koemeikkiä tehtäessä, jos kasvojasi vasten on musta suojakappa se on todellakin erillainen kokonaisuus kun vaalea hääpuku! Jos taas pukeudut tummaan hää/juhlapukuun voit huoletta irrotella meikkiväreillä enemmän. Meikki tulee aina valita persoonan mukaan, sanoivatpa värianalyysit mitä tahansa.Huulipunansävyn kokeiluun kannattaa käyttää hetki aikaa siitäkin syystä että huulten oma pH saattaa muuttaa väriä jolloin kokonaisuus huulilla onkin täysin eri kuin väri huulipunapuikossa. Yleensä väri muuttaa sinisemmäksi joten silloin valitse vain lämpimiä tai oranssipohjaisia huulipunasävyjä. Jos taas hampaat ovat hieman kellertävät vältä lämpimiä kelta/oranssipohjaisia sävyjä ja suosi sinipohjaisia! Hyvä tapa viedä huomio pois akneiholta on käyttää kirkkaan oranssia huulikiiltoa huulilla runsaasti. Eli huulipunalla voidaan luoda tyyli tai murtaa tyyli, miten vain haluat.