MeikkipohjaPieni katsaus meikkipohjaan, näin ennen Wanhojenpäivää sillä useat tekevät juhlameikkinsä itse.


Paras meikkitulos syntyy puhtaalle ja terveelle iholle, joten kiinnitä erityistä huomiota ihon hoitoon ja hoitotuotteisiin. Ihon kunto ja muutokset tulee tarkistaa aina silloin tällöin. Elämäntyylimme vaikuttaa ratkaisevasti ihon kuntoon ja käyttäytymiseen samoin kuin sääolosuhteet, ilmansaasteet ja hormonaaliset muutokset. Harvoin siis voimme käyttää yhtä ja samaa meikkipohjaa vuodesta toiseen vaan ajoittain on hyvä tehdä iholle hoitotarvekartoitus. Ihon yli- ja alihoito on oikeastaan ihan yhtä haitallista. Allekirjoittanut käytti vuosi useita satoja euroja vuodessa erilaisiin hoitotuotteisiin ja läträsi niitä tolkuttomat määrät. Lopputuloksena oli rasvaisen ihon liika rasvoittuminen joka saatiin kuriin vähentämällä yövoiteiden määrä minimiin ja keskittymällä koostumukseltaa kevyisiin päivävoiteisiin ja panostamalla silmänympärysvoiteiden laatuun. Käytän nykyään ehkä noin murto-osan siitä voidemäärästä kuin ennen ja olen ihan tyytyväinen tuohon silmänympärysvoide -ratkaisuun.


Ennen meikkipohjan levittämistä, levitä kevyt päivävoide tai meikinalusvoide joka kosteuttaa ja tasoittaa ihoa. Anna voiteen imeytyä kunnolla ennen meikkivoiteen levittämistä. Poikkeuksena mineraalimeikkivoiteet (puuterimaiset) jotka voidaan varsinkin kuivalle iholle levittää heti kosteusvoiteen päälle kauniimman meikkipinnan aikaansaamiseksi. Markkinoilla on saatavana meikinalusvoiteita jotka tekevät iholle ihanan tasaisen pinnan (silikonia) jonka päälle meikkivoide levittyy tasaisesti ja kauniisti. Niitä voi käyttää aina silloin tällöin, ei kuitenkaan mielellään jatkuvasti. (mitään ihon tukkeutumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä iho uudistuu ulospäin, joten silikoni ei tässäkään tapauksessa kerrostu, mutta on mahdollista että epäpuhtauksia iholla esiintyy enemmän jos käyttää jatkuvasti).


Peitä ihovirheet ja tummat silmänaluset peitevärillä joka on samaa tummuutta kuin meikkivoiteen väri. Lisää valoa vaaleammalla peitevärillä tai valokynällä haluttuihin kohtiin esim. poskipäille, nenän päälle, kulmaluulle, amorinkaaren yläpuolelle ja silmän sisänurkkiin.


Levitä kevyt läpikuultava irtopuuteri meikkipohjan päälle. Irtopuuteri muodostaa kevyen mattapintaisen hunnun meikkipohjan päälle, joka lämpenee iholla ja on luonnollisen kevyen näköinen. Älä liiottele puuterin käytössä, vaan jos kärsit voimakkaasti rasvoittuvasta ihosta, käytä meikkivoiteen alle T-alueelle voidetta joka imee itseensä ylimääräisen talin iholta. Tälläista on saatavana edullisesti esim. Grimas sarjassa ja itse käytän sitä häämeikkien pohjalle esim. jos on kuuma päivä, ei tarvitse pelätä ettei meikkipohja kestä hikoilua ja ihon voimakastakin rasvoittumista.

Päivän mittaan meikkiä voi korjailla kivipuuterilla, mutta jos meikkipohja on huolella tehty ei välttämättä ole tähän tarvetta lainkaan. Ehkä valokuviin kannattaa käydä läpi "hymyrypyt" koska niihin meikkipohja saattaa hyvästä levittämisestä huolimatta hieman "paakkuuntua" ja se näkyy helposti kuvissa.

Kaunista päivää kaikille!

kuva realbeauty.com