Uusia kuvia ja tarinaa

kuva Atte Tanner, malli Eeva-Marja, meikki/kampaus/korut Ninka.fi

Olen saanut joitain kyselyjä tästä käytöstä poistetusta tehtaasta joka toimi kuvauspaikkastamme, joten tässäpä ihan muutama sananen sen tarinasta...

kuva Atte Tanner, Malli Michaela, puku Pukuni, meikki/kampaus/korut Ninka.fi

Virkkalan kalkkitehdas oli Karl Forsströmin vuonna 1897 perustama, Lohjan Kalkkitehdas Oy:hyn kuulunut kalkkitehdas. Vuonna 1919 tehdasta laajennettiin sementtitehtaalla. Tehdas suljettiin vuonna 1994 1990-luvun alun laman, etenkin rakentamisen syvän laman vuoksi.
Tehdas työllisti parhaimmillaan yli 1 000 työntekijää (tieto täältä lainattuna, sillä oma kotiseututuntemus ei valitettavasti ollut kovin kattava tämän osalta).

kuva verdeaudio

Tehdasalueen vieressä sijaitsevassa entisessä Lohja Oy:n pääkonttorissa toimii nykyisin toimistohotelli Kalkki-Petteri. Hotellin nimi tuleekin Virkkalan sementtitehtaan perustajan Petter Forsströmin lempinimestä, sillä hänet tunnettiin yleisesti nimenomaan Kalkki-Petterinä.
Tiloja käytetään niin teollisuus-, toimisto kuin varastokäytössäkin. Nyt varsinainen tehdasalue on osittain aika huonossa kunnossa ja rappeutunut. Saimmekin kuvausluvan silläkin perusteella että muistoksi jää myös tällaisia erilaisia kuvia paikasta. Paljon tätä paikkaa käytetään nykyään pelastusharjoituksiin ja armeijan harjoituksiin. Ja onpa siellä meidän malliemme lisäksi kuvattu muutamaa kotimaista ja ulkomaistakin huippumallia kuulemma. Itse en näitä kuvia netistä löytänyt, mutta muutaman lähiaikoina kuvatun täältä.

Museovirasto on määritellyt alueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Alueen omistaa nykyisin Finnsementti Oy.

Tehtaan alueella on kuvattu elokuvia, kuten Sakari Kirjavaisen pitkä elokuva Ken tulta pyytää sekä Jalmari Helanderin lyhytelokuva Ukkonen.

Kuva Atte Tanner, Malli Michaela, puku Pukuni, Kampaus/meikki/korut Ninka.fi


Rakas mieheni on nuorena ollut töissä kyseisessä tehtaassa, eikä ihan ymmärtänyt tätä intoiluani sen upeudesta ja kauneudesta ;) mutta toki nähtyään kuvat oli sitä mieltä että paikkahan oli tähän tarkoitukseen vallan loistava, ja oikeesti, siellä olis voinut kuvata vaikka viikon! kuka lähtee uudestaan :)))


Juhan ja Paulin kuvia vielä odotellessa... :)

Aurinkoista viikkoa!