Hiuskoristeen valinta/ Asettelu

Kampaajan tulee huomioida hiuskoriste ja sen kiinnitys kampauksen tekemisessä jo alusta lähtien, eli hiuskoriste on hyvä muistaa ottaa mukaan koekampaukseen mentäessä jotta se voidaan huomioida kampaussuunnitelmaa tehtäessä. Ensimmäiseksi tulee huomioida hiuskoristeen ja kampauksen mittasuhteet, asettaminen suhteessa kampauksen painopisteeseen sekä hiuskoristeen kiinnitysmekanismi. Nämä asiat tukevat ja täydentävät toisiaan. Niillä voidaan luoda haluttua vaikutelmaa tasapainosta, toispuoleisuudesta sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia tai hiuskoristeet voivat olla hallitsevat ja siten rakentaa tyyliä voimakkaasti.

Hiuskoriste ei kannata olla suhteettoman suuri kampaukseen nähden. Se voi olla suurempi kuin kampaus, mutta silloin se tulee olla harkitusti sellainen esim hattukoristeet, faschinatorit ja vaikkapa isot kukat pienessä nutturassa. Kampaus sen sijaan voi aina olla suurempi hiuskoristeeseen nähden, kuten pienet kampakorut ja korupinnit esim suuren nutturan tai luuppikampauksen kanssa. Tällainen kampauksen ja koristeen "epäsuhta" on silmälle mielenkiintoisempi kuin jos molemmat olisivat saman kokoiset. Mikäli koriste on samankokoinen kuin kampaus, sillä voi täydentää kampauksen muotoa tai käyttää koristetta luomaan vaikkapa vaikutelmaa kampauksen toispuoleisuudesta. Tein tälläviikolla koevedoksen kampauksesta johon toiselle sivulle tulee letti ja toiselle puolelle sulkakoriste, nuttura on takana niskassa. Vaikutelma on samalla tasapainoinen mutta mielenkiintoinen silmälle koska jokaisessa "kuvakulmassa" kampauksesta tulee jotain uutta, mutta kampaus ei kuitenkaan ole "levoton" vaan yksityiskohdat sopivat yhteen ja sulan sävyt sitovat yhteen meikin sävyt ja hienovaraisesti väriteemaa.


Muutamia kuvia joissa hiuskoru täydentää kampauksen muotoa

 
 
 
Hiuskoriste on kampauksen hallitseva tekijä ja suurempi kuin kampaus 


Hiuskoriste toimii yksityiskohtana ja on pienempi kuin kampaus Se mikä on pukevinta on täysin makuasia. Minkälainen hiuskoriste Sinua viehättää? 

Ps. Muista osallistua arvontaan täällä

terkuin Nina

pst. seuraavaksi tulossa vinkkiä hiuskoristeet kiinnitykseen...