Tilauskorun valmistamisesta ja kesän aikatauluista

Heippa! Ajattelin tälläkertaa kirjoittaa muutamia juttuja tilauskorun valmistamista koskien. Paljon on tullut kyselyitä tilauskoruista ja suurinosa sellaisen myös kyselyn jälkeen on päätynyt tilamaan. Saattaa mietityttää tietysti alkuun miten prosessi etenee ja mitä sitten jos korustaan ei pidäkään. Tässäpä hieman tarinaa tilauskoruista
Satiininauha vai kampakiinnitys? no vielä onneksi pari päivää ennen kuvauksia :)

Mikäli valmismallistostamme ei löydy Sinulle mieleistä korua voimme sopia tilauskorun valmistamisesta. Tilaus on sitova sillä usein joudun tilaamaan korua varten lisää materiaalia tai jotain erikoista jota ei varastostani suoraan löydy. Aloittaakseni tilauskorun valmistuksen tarvitsen mahdollisimman paljon tietoa puvustasi, kampauksestasi ja muista koruistasi. Tai oikeastaan kaikesta josta saattaisi suunnittelussa olla hyötyä. Voit lähettää kuvia (mielellään paljon kuvia) mieleisistä hiuskoruista ja usein auttaa kun kerrot mistä juuri siinä kuvassa pidit tai mistä et pitänyt.

Tämän jälkeen sovimme korulle raamit jotka usein ovat toivottu pituus, korkeus, leveys, väri, kiinnitysmekanismi sekä materiaalit. Sekä budjetti. On mahdollista valmistaa samantyyppinen hiuskoru muovihelmistä, lasihelmista tai aidoista helmistä. Lopputulos on kuitenkin aivan erinäköinen. Tämä koko ja materiaalivalinta on se mikä korun hinnan pääasiassa ratkaisee. Tosin en orjallisesti laske jokaista käyttämääni helmeä vaan haluan valmistaa mahdollisimman kauniin ja upean korun juuri Sinulle.

Lisäksi hintaan vaikuttaa aika. Tilauskoruun varataan aikaa suunnittelu, valmistus, kuvaus ja viimeistely. Kaikki korut valmistetaan käsityönä. 
Valmistusmenetelmiä käytän pääasiassa kolmea; hopealangalla, ompelemalla tai juottamalla. Luova työ on siitä ihanaa/hankalaa että yksi idea usein synnyttää jo toisen, eli jossain tapauksissa minulla on ollut esittää korun tilaajalle useampikin vaihtoehto valittavaksi. Joistain taas visio on niin vahva ettei muita vaihtoehtoja tule.

Kun koru on siinä vaiheessa että sitä pystyy hahmottamaan mutta siihen on vielä mahdollista tehdä muutoksia niin otan siitä kuvia ja lähetän fiilisteltäväksi. Tässä vaiheessa voidaan koruun usein vielä lisätä tai poistaa jotain. Paraskaan koru ei välttämättä hahmotu kunnolla kuin vasta sovitusvaiheessa kun näkee miten se itselle istuu ja miltä koru näyttää omaan kokonaisuuteen. Tästä syystä koruillani on 14 vrkn vaihto-oikeus mihin tahansa verkkokaupan muuhun tuotteeseen. Periaatteessa mittatilaustöillä ei vaihto-oikeutta ole mutta koska haluan että olet varmasti koruusi tyytyväinen niin sellaisen haluan myöntää. Yhtään korua ei tänä kolmen vuoden aikana ole vaihdettu vaan kaikki ovat olleet toivomusten mukaisia.


Suuntaa antavia hintoja tässä : pienet korukammat 50,-  suuret korukammat ja sulat 60-89,- ja pannat noin 100-130 samaa hinta luokkaa suuret sulkakorut joissa pitsiä yms.Toimitusajat 1-4 vkoa tilauksesta.
Jokainen tilauskoru ja asiakas on minulle rakas ja tärkeä, eli pyrin tekemään korun aina niin huolellisesti ja toiveiden mukaan kuin mahdollista. Tyytyväinen morsian tai juhlakalu on se paras kiitos mitä työstä voi saada.

Tietysti korua saa tulla suunnittelemaan ja kokeilemaan paikanpäälle nimittäin Lohjan Kalkkipetterille jossa olen tavattavissa sopimuksen mukaan. Ainakin ti, ke ja pe päivisin nyt keväämmällä aion pitää avoimet ovat jolloin on helppo tulla hakemaan myös muuta pikkutavaraa häihin tai juhliin. Meidän valikoima on nimittäin kasvamassa oikein reilusti lähiaikoina :)

Ensi kesälle ehtii vielä ottamaan tilauskoruja joten rohkeasti vain yhteyttä! Kampaus ja meikkausaikoja on vielä heinäkuulle ja syyskuulle! en täytä kalenteriani vuosiksi eteenpäin joten kesän 2015 aikoja ei vielä kannata kysellä kuin vuodenvaihteen jälkeen.

Jos tilauskorusta (tai muusta) tuli mieleen lisää kysymyksiä niin vastaan niihin mielelläni joko täällä blogissa tai spostilla juhla(at)ninka.fi

Aurinkoista päivää!

terkuin Nina