Häiden ja juhlien alkoholittomaan tarjoiluun - Raikastamo

Häissä ja juhlissa tarjoilu on yksi vieraille parhaiten mieleenpainuva asia. Sopiva tarjoilu muodostuu hääparin toiveista ja juhlien teemasta ja sesongista. Tarjoilun onnistuminen ei välttämättä tarkoita montaa eri laatua ja isoa määrää, vaan tärkeintä on hemmotella kaikkia aisteja; tuoksu, väri, maku...yhdistelmä joka hurmaa!

Yksi tarjoiluun liittyvä tarkeä seikka ovat juomat! Tarjoillaanko alkoholia ja miten paljon? entäpä alkoholittomat vaihtoehdot! Niitä ei sovi unohtaa vaikka suunnitelmissa olisikin kunnon bileet kaveriporukan kesken.

Raikastamon juomat ovat kiva vaihtoehto alkoholitonta vaihtoehtoa mietittäessä. Törmäsin muutama vuosi sitten näihin juomiin eräässä pienessä kahvilassa. Kyseessä on upea ja innovatiivinen kotimainen virvoitusjuoma valmistaja nimeltään Raikastamo. Juomapullo oli niin kivannäköinen että sitä oli miltein sääli juoda. Sisältö oli ihanan makoisaa ja vieläpä luomua, eli tosi hyvä paketti kokonaisuudessaan. Sopisi mainiosti häiden ja juhlien juomatarjoiluun. 

Pidimme perheen poikien kesken vohvelibileet eräänä vapaapäivänä ja tilaisuuden kruunasi nämä Raikastamon juomat.
Isompiin kesäisiin juhliin haluaisin tällaisen pöytäsomistuksen kuten kuvassa. Sitruuna, verigreippi tai appelsiini olisivat somistuksen pääosassa. Ihanan raikas ja kesäinen!https://www.facebook.com/Raikastamo

Haastattelin Raikastamon Antti-Jussia tuotteen synnystä ja tarinasta:


Raikastamo on nuori ja pirteä juomatuottaja, jonka luomumehut sekä -limut ovat vakiinnuttaneet paikkansa mukavimpien kahviloiden ja ravintoloiden sekä parhaiden vähittäiskauppojen hyllyissä ja Raikastamosta on samalla kasvanut yksi Suomen tunnistettavimmista luomubrändeistä.

Raikastamon alussa oli kuusi ystävää, joita yhdisti haave omenatarhasta.

Koska kellään ei kuitenkaan ollut maata, he ostivat vanhan mehuaseman puristuslaitteiston, rekallisen pulloja ja paljon parhaita luomuomenia. He alkoivat puristaa mehua syksyllä 2008 karjalohjalaisen omenatarhan yhteydessä. Paikka nimettiin Raikastamoksi.

Ystävät valitsivat reseptiinsä kaikkein happamimmat ja kaikkein makeimmat omenalajikkeet. Niiden yhdistelmällä pulloon saatiin täyteläisin maku.

Raikastamon Omena voittikin heti seuraavana vuonna Vuoden luomutuote 2009 -palkinnon. Sana erinomaisesta tuotteesta levisi nopeasti ja asiakaskunta alkoi laajeta kovalla vauhdilla.

"Tuotevalikoimaamme kuuluu tällä hetkellä kolme tuoteperhettä. Premium-mehut, limonadit ja pillimehut, kaikki luomua, luonnollisesti. Premium-mehuvalikoimaamme olemme koonneet klassikkomakuja parhailla mahdollisilla raaka-aineilla toteutettuna ja mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Limonadimme erottuvat aidoilla raaka-aineilla keinotekoisten aromien täyttämästä massasta. Aitoa sokeria, aitoja makuja, ei mitään keinotekoista! Tuoteperheemme uusin ryhmä luomupillimehut saapuvat ilahduttamaan perheen pienimpiä keväällä 2015." -Raikastamon tuotantopäällikkö Antti-Jussi Rantala kertoo.

"Mielestämme parhaimman makuiset juomat syntyvät puhtaista luomuraaka-aineista ilman turhia lisä-aineita ja muita kummallisuuksia. Kun laadukas mehu pakataan vielä tyylikkääseen pulloon on kokonaisvaltainen nautinto valmis.

Pullomme erottuvat edukseen kahvilan tiskistä ja kaupan hyllystä ja sopivat juhlavampaankin pöytään. Ilmeemme on saanut paljon kiitosta kaiken ikäisten kuluttajien parissa."

Raikastamon matka jatkuu – ystävät haaveilevat edelleen omenatarhastaan ja uusien lisäaineettomien, herkullisten luomutuotteiden tuomisesta yhä useamman saataville.Aika mahtavaa, vai mitä?! Kiva että on hyviä vaihtoehtoja saatavissa jo monissa eri kahviloissa ja kaupoissa. Lisäksi tuotteita voi tilata myös suoraan valmistajalta. 

Raikkaita juhlia <3
Nina/Ninkahäät, juhlat