Atéljee Tuhkimotarina - Design pukuja ja korjausompeluaYksi hääalan ehdottomasti parhaista asioista voisin nimetä ihanien asiakkaiden lisäksi ihanat alan yrittäjät!  Tässä blogissa esittelen alan palveluntarjoajia ja nyt vuorossa yksi mielenkiintoisista suomalaisista pukusuunnittelijoista nimittäin Ateljee Tuhkimotarina ja iloisen ahkera Heidi Tuisku. Kuvat ovat tammikuun Häämessuilta Wanhasta Satamasta jossa lavalla näkyi Ateljee Tuhkimotarinalta mm. upea pitkä puku jossa oli ihastuttava pitsiyläosa ja avoin selkäosa. Puku laskeutui ja liikkui täydellisesti - voi huokaus - miten upea!
Heidi - Mistä ajatus Tuhkimotarinasta on lähtöisin?

"Tuhkimotarina sai alkunsa kun halusin perustaa oman ateljeen. Siinä vaiheessa mulla oli taustalla 5 vuotta hääpukujen myymistä ja korjausompelua. Valmistuin 2010 Pukuompelijaksi ja perustin sivutoimisen toiminimen. Tein muutaman malliston ja harmittelin kun niitä ei saanut mihinkään myyntiin. 2013 päätin perustaa oman liikkeen ja kun liikettä rakennettiin halusin ottaa mukaan muidenkin suomalaisten tekemiä asusteita, että muilla olisi mahdollisuus myydä jossain liikkeessä omia tuotoksiaan. Viime keväänä valmistuin ompelijamestariksi.

Mikä on Sinun erikoisosaamista ja mitä tykkäät tehdä eniten? 

Rakastan hääpukujen tekemistä, ja innostun erityisesti vähän erikoisemmista projekteista. Erikoisuus on ehkä tuo lyhyiden hääpukujen mallisto, mitä rakennan tilaustöiden ohella. Muuten tykkään erityisesti sifongeista ja muista laskeutuvista kankaista. Tämän vuoden morsiamet haluaa pitsiä, pehmeää tylliä ja sifonkia tai sitten päinvastoin raskaasti laskeutuvaa kreppiä, jolla saa rentoja, mutta näyttäviä pukuja. Kaikki jäykät ja liian muhkeat on selvästi vähemmistössä. Useimmat asiakkaat haluaa nyt avoimia selkiä, hihoja ja umpinaisen pääntien. Yläosa saa olla kuitenkin kevyt ja läpikuultava dekolteelta. Pääpaino on siinä, että puku on rento ja siinä on helppo ja mukava olla.


Minkälaisia vinkkejä morsiamille antaisit mittatilauspuvun suunnittelua ajatellen? Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?

"Suunnittelussa edetään helpoiten niin, että asiakas lähettää minulle ideakuvia sähköpostilla, joiden perusteella arvioin vähän hintaa. Kasvotusten kun tavataan pystyn vielä tarkentelemaan arviota mm materiaalien osalta. Piirrän asiakkaan toiveiden mukaan puvusta luonnoksen. Mittojenoton jälkeen teen suurimmasta osasta pukuja proton, jossa tarkistetaan muodot ja leikkaukset. Puvun tekoon menee aikaa muutama kuukausi, nopeamminkin sen toki voi tehdä. Kesähäihin puku kannattaa varata jo heti alkuvuodesta. Loka-helmikuussa puvun voi saada hyvinkin nopealla aikataululla. Sovituksia tulee yleensä 3-4. "

Ateljee Tuhkimotarinasta löydät myynnissä myös pienen ja ihanan valikoiman Ninkan koruja - lisäksi valmistan Heidin asiakkaille myös mielelläni uniikkeja mittatilauskoruja! Kommunikointi morsiamen, pukusuunnittelijan ja korusuunnittelijan kesken sujuu helposti ja täydellinen häälook on hetkessä valmis.

Heidi kirjoittaa blogia - joka muuten valittiin vuoden 2015 Hääblogiksi! - hyppää mukaan häiden ja hääpukujen ihanaan maailmaan täällä tuhkimotarinashop.blogspot.fi

Ihania pukusuunnitteluja ja häähaaveita <3
Nina/Ninkahääpuvut, häät